"בעולם מבינים שעסקים קטנים הם הדרך הנכונה לצמיחת הכלכלה ... זאת, במלה אחת, ריכוזיות ... דווקא כיום, כשהשיח עוסק בריכוזיות, כשיש מחאה חברתית והנבואות הכלכליות העתידיות שחורות - יש לשים דגש על 90% מכלל 460 אלף העסקים הפועלים כיום בישראל המוגדרים כעסקים קטנים ובינוניים".

עסקים קטניםדברים אלו, נשאה עופרה שטראוס מכהנת כנשיאה בהתנדבות של יסמין זו השנה הרביעית והוסיפה, ״עסקים קטנים הם מרכיב חיוני ביותר של כל משק צומח ושל כל כלכלה מפותחת. מחקרים מוכיחים כי עסקים קטנים ובינוניים, שהינם הרוב בכל כלכלה, הם עמוד התווך של הפעילות הכלכלית במשק, כאשר עסקים קטנים בבעלות נשים הוכחו כבעלי כושר עמידות גבוה יותר במשברים״ (על כנס יסמין באתר תאגיד שטראוס).

"העולם ... נכנס למיתון והדרך לצאת ממנו היא בעידוד מגזר העסקים הקטנים. חשוב במיוחד עידוד העסקים קטנים שהם בבעלות נשים - מה שיסייע לסגירת פערים בין המינים ולמיגור העוני".

"בישראל, העסקים הקטנים שנמצאים בבעלות נשים הם שקופים, אין בהם עניין, אבל זאת הדרך לייצר משרות חדשות, לייצר אפשרות לנשים להיות חלק משוק העבודה וזה צריך להיות עניין שהממשלה עוסקת בו. רוצים משק לא ריכוזי? זה הפתרון. הנשיא אובמה כבר הכריז כי עסקים של נשים הן מהות הכלכלה. הייתי רוצה לשמוע דבר דומה מראש הממשלה בנימין נתניהו".

"גם ב-20% האלה ניתן לראות כי יותר מ-90% מהעסקים הם בבעלות משותפת, קרי לא של האשה בלבד ... נשים סובלות מחוסר ביטחון, הן חוששות להיכשל, לגברים יש הרבה יותר ביטחון עצמי. חשוב גם לזכור שלנשים שנולדו הרבה יותר קל בהשוואה לעולות, חרדיות או ערביות. כולנו צריכים לדאוג שהמכשולים יוסרו מלפני כל אשה באשר היא ... אם נשים יהיו עניות פחות תהיה לנו חברה אזרחית חזקה יותר, וכמובן כלכלה חזקה יותר. חשוב, לכן, ללמד את תורת הקמת וניהול העסק, לעשות מנטורינג, לייצר שיתופי פעולה ולסייע אחת לשניה".

"לנשים קשה יותר לקבל הלוואות בבנקים ... זה אחד החסמים המונעים הקמה של עסק עצמאי. חשוב לזכור שעוני יש בעיקר במשפחות שרק אדם אחד מביא כסף הביתה. היעד של הממשלה ושל כל הגופים שעובדים בזה, הוא להסיר גם את החסם הזה".

הציטוטים, מתוך אתר דה-מרקר 8.12.11.